Bliv Frivillig


ØsterGRO er både en tagfarm og en dertilhørende forening, der blev etableret I foråret 2014 af Kristian Skaarup, Livia Urban Swart Haaland og Sofie Brincker. Visionen bag farmen var at skabe en lokal og bæredygtig fødevareproduktion i byen og derved give storbyens borgere mulighed for at følge et økologisk landbrug på tætteste hold. Denne vision blev til virkelighed i løbet af farmens første år, da vi igennem sommeren/efteråret 2014 brødfødte 16 lokale familier med økologisk, lokalt dyrkede afgrøder fra taget.

 

Tagfarmen på ØsterGRO

ØsterGRO er Danmarks første tagfarm, hvor der er lavet en ”rigtig” mark på et tag

 

I dag drives farmen til daglig af Kristian og Livia, som sammen med alle de frivillige, dyrker fødevarer på taget efter økologiske principper og afsætter de lækre grøntsager, æg og honning til farmens medlemmer – inspireret af det i udlandet udbredte koncept CSA. En CSA, Community Supported Agriculture, er en alternativ, lokalt baseret økonomisk model for landbrug og fødevaredistribution, der direkte forbinder landmænd og forbrugere. ØsterGROs medlemmer betaler derfor for deres andel af den forventede høst i form af et medlemskontingent forud for sæsonen. Når høstsæsonen så begynder, henter medlemmerne hver onsdag ugens udbud af lækre, økologiske grøntsager.

 

På farmen laver vi alt muligt! Vi slynger honning, sætter spirer ud, plukker tomater, drikker kaffe og hygger os vildt meget med hinanden

Sofie Brincker, grundlægger af ØsterGRO

 

Farmen dyrkes altså ikke af medlemmerne, men af Kristian og Livia, som er ”by-landmænd”. Heldigvis er der en helt masse mennesker som hjælper Kristian og Livia med alt det sjove arbejde – bare fordi de har lyst! Som frivillig får man ikke nogen af afgrøderne – de afsættes til de betalende medlemmer. Men man kan være med til at rode i jorden, passe bierne, vande planterne, høste og lære om økologisk dyrkning. Vi stiller ingen krav – du kommer, når du kan, og hjælper i det omfang, du har lyst. Vi har en frivillig liste, som vi skriver ud til hver gang, vi har brug for ekstra hænder, og så har vi fast høstdag hver onsdag, hvor man kan deltage i høsten som frivillig. Hvis du gerne vil være frivillig på ØsterGRO, skal du skrive en mail med ordet ”Frivillig” i emne feltet og angive navn, adresse og telefonnr. Du kan også deltage i foreningens aktiviteter ved at holde dig opdateret igennem vores kalender eller du kan kigge forbi til en høstdag (onsdag) og sige hej eller hoppe i arbejdstøjet og være med.